De Heerlijke diner gerechten van Allerlei en Visserij Den Bosch

Aperitief

PATA NEGRA 50 gram 13,5 | 75 gram 19,75

Ham van het ibericovarken dat o.a. met eikels gevoerd is

FINES CLAIRES* 3 st 12 | 6st 24 | 9st 35,5

*keuze uit: klassiek / Aziatisch &
gegratineerd (gegratineerd +0,45 per oester)

OESTERPROEVERIJ FINES CLAIRES* 3st 12 | 6st 24 | 9st 35,5

*klassiek / Aziatisch & gegratineerd

MANDJE BROOD 3,85

Met kruidenboter

Koude voorgerechten

AMBACHTELIJKE ZALM 14

Op ambachtelijke wijze gerookt geserveerd met brioche, gesnipperde ui, geroosterde citroen, avocado en crème fraîche

HOLLANDSE GARNALEN 19

Met krokante kropsla en cocktailsaus

SASHIMI / SASHIMI XL 14,5 / 19,5

Dungesneden zalm en/of tonijn met gember, wakame, wasabi en sojasaus

TONIJN PIZZA 15

Krokante bodem met roomkaas, bieslook, sesamwasabi, wasabimayonaise en wasabi tempura

GEROOKTE PALING OP BRIOCHE 15

Met crème fraîche en haringkuit

RILETTE VAN KABELJAUW 14,5

Met bieslook en mierikswortel

GRAVAD LAX 15

Met mosterd, dille en crème fraîche

BORDJE ALLERLEI 22,5 p.p.

Te bestellen vanaf 2 personen. Heerlijk gevuld bord vol met carpaccio,
vitello tonnato, sashimi, gerookte zalm, steak tartaar, rivierkreeftsalade,
garnalencocktail en tonijn tataki

BORDJE VISSERIJ DELUXE 27,5 p.p.

Te bestellen vanaf 2 personen. Heerlijk bord vol met sashimi, langoustine, gamba's, brioche met paling, coquilles, gerookte zalm en bisque

CARPACCIO 14

Carpaccio van rund, keuze uit pesto of truffelmayonaise met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, sla en komkommer (extra ganzenleverkrullen + €7,50)

VITELLO TONNATO 13,5

Rosé gebraden kalfsvlees met rucola, antiboise en tonijnmayonaise

BEEF TATAKI 14

Licht gebrande rundermuis met little gem en sesamdressing

STEAK TARTAAR 16,5

Op klassieke wijze met brioche, cornichons, Amsterdamse uitjes en gepocheerd kwartelei

(V) BURRATA CAPRESE 14,5

Met tomaat, basilicum en pesto

(V) PASTA SALADE 12,5

Met doperwt, sugar snap, tomaat, bieslook, rode ui en rode pesto mayonaise

WARME VOORGERECHTEN

TONIJN & COQUILLES OP JAPANSE WIJZE 16,5

Kort dichtgeschroeide tonijn tataki met gebakken coquilles, wasabimayonaise en teriyakisaus

LANGOUSTINES 19,5

Met little gem, knoflookolie, citrusmayonaise en gegrilde citroen

GAMBA'S ALLERLEI 15

Romige pikante saus met paksoi, taugé en citroen

GAMBA'S PIL PIL 15

Pittige saus met olie, sojasaus, bosui, paksoi, taugé en knoflook

GEBAKKEN COQUILLES 17,5

Met kreeftensaus

PASTA VONGOLE 15

Met pasta en knoflook

HALVE KREEFT 22

Met boter en kreeftenrisotto (ook thermidor te bestellen)

ESCARGOTS 12

Met kruidenboter en brioche

GEBAKKEN GANZENLEVER 19,5

Met appel en portsaus

(V) ABDIJKAASJE 13,5

Gegrild met preiselbeeren compote en brioche

(V) GEVULDE GROTCHAMPIGNONS 12,5

Met kalfsgehakt, blauwschimmelkaas en portsaus (ook vega te bestellen)

(V) GEPOFTE AARDAPPEL 12,5

Met groenten, falafel, harissa en crème fraîche

Soepen

TOM KHAI KAI 8,75

Met kip, paksoi, taugé en koriander

BISQUE D'HOMARD 15

Echte verse kreeftensoep

(V) ZUPPA DI POMODORI 7

Italiaanse tomatensoep

Vega voorgerechten

GEPOFTE AARDAPPEL (warm gerecht) 12,5

Met groenten, falafel, harissa en
crème fraîche

BURRATA CAPRESE 14,5

Met tomaat, basilicum en pesto

PASTA SALADE 12,5

Met doperwt, sugar snap, tomaat,
bieslook, rode ui en

ABDIJKAASJE (warm gerecht) 13,5

Gegrild met preiselbeeren compote
en brioche

GEVULDE GROTCHAMPIGNONS (warm gerecht) 12,5

Met kalfsgehakt, blauwschimmelkaas
en portsaus (ook vega te bestellen)

ZUPPA DI POMODORI (warm gerecht) 7

Italiaanse tomatensoep huisgemaakt

Hoofdgerechten VIS

GEBAKKEN ZALMFILET 22,5

Met beurre blanc bieslooksaus

KABELJAUWFILET 25,5

Op Japanse wijze met rauwe tonijn en
een goma shoyusaus

CATCH OF THE DAY 24,5

Vraag onze bediening naar onze
verrassende catch

ZEETONG (350-400) Dagprijs

Dagvers, met verse groenten, gegrilde citroen en remouladesaus

TONIJN TERIYAKI 29

Rood gebakken tonijnsteak met sesam, furikake en teriyakisaus

ZARZUELA 27

Trio vis op Spaanse wijze

GAMBA'S ALLERLEI 25,5

In romige pikante saus met pasta, paksoi, taugé en citroen 

GAMBA'S PIL PIL 25,5

In pittige saus van olie met pasta, sojasaus, bosui, paksoi, taugé en knoflook

LANGOUSTINES 34,5

Met groenten, knoflookolie, citrusmayonaise en gegrilde citroen

HELE KREEFT 39,75

Met boter en kreeftenrisotto
(ook thermidor te bestellen)

SURF & TURF 42,5

Tournedos Black Angus (150 gram) & 1/2 Kreeft met mayonaise

PASTA VONGOLE 21

Schelpdieren met knoflook

Hoofdgerechten VLEES

STEAK PEPERSAUS (180 gram) 24,5

Black Angus steak van sukade van de grill met pepersaus

FRANS KIPPETJE 22,5

Poussin, krokant gegrild, ook extra pittig te bestellen 'Marrakesh'

SPARE RIBS (500 gram) SPARE RIBS XL (700 gram) 20,5 | 26

Huisgemarineerd, keuze uit pittige of zoete lak

VARKENSHAAS SATÉ (200 gram) 23,5

Satésaus, atjar tjampoer en kroepoek

LAMSKOTELETTEN 28

Met truffelpasta

LAMSHAASJES MET RODE PORT JUS (180 gram) 28

Uit Nieuw-Zeeland, op de grill rosé gebakken

PAILLARD (150 gram) 25

Dungesneden kalfsentrecôte op Italiaanse wijze met truffelpasta

STEAK TARTAAR (180 gram) 21

Op klassieke wijze met brioche, cornichons, Amsterdamse uitjes en gepocheerd kwartelei

TOMAHAWK (per 100 gram) 11 (per 100 gram)

Een stoer en sappig stuk vlees van tenminste 1 kg, Lekker met Nino Bergesesaus, chefs special (+ €3.5)

TOURNEDOS BLACK ANGUS (150 / 200 gram) 25,5 | 29,5

Ook lekker met licht gesmolten ganzenleverkrullen (+ €7,5)

RIB EYE BLACK ANGUS (250 gram) 32,5

Lekker met Nino Bergesesaus, chefs special (+ €3.5)

CHATEAUBRIAND (250 gram p.p.) 34,75 p.p.

Een fluweelzachte textuur en boterachtige smaak heeft deze dubbele biefstuk van ossenhaas, vanaf 2 personen. Lekker met Nino Bergesesaus, chefs special (+ €3.5)

Hoofdgerechten VEGA

PASTA DI POMODORI 14

Pasta met Italiaanse tomatensaus

TRUFFELRISOTTO 19,5

Met champignons, spinazie, kookroom, pijnboompitten, bosui, Parmezaanse kaas

QUICHE 17,5

Met vergeten groenten

BLOEMKOOL RISOTTO 18

Met curry kokosmelk, courgette, broccoli en bosui

Salades VOOR & HOOFD

SALADE VEGA 12,5 | 17,5

Met geitenkaas, rode biet, zoetzure rode ui, pijnboompitten en balsamico dressing

SALADE NICOISE 16,5 | 22,5

Klassiek met verse tonijn als rosbief gebakken

SALADE VISSERIJ 16,5 | 22,5

Coquilles, rivierkreeftjes, verse zalm en citrusmayonaise

SALADE GEROOKTE EEND 15,5 | 19,75

Met feta, zongedroogde tomaat, spekjes, pittenmix, bosui, rode ui
en kruidendressing

Supplementen

KLEINE GROENE SALADE 4,5

GROTE GROENE SALADE 8,5

Met gegrilde groente

GEBAKKEN CHAMPIGNONS 3,5

PEPERSAUS, CHAMPIGNONSAUS OF RODE PORT JUS 2,75

NINO BERGESE SAUS (CHEFS SPECIAL) 3,5

MAYONAISE / KERRIESAUS 0,5 | 0,6

Dessert

NOUGATINE IJSTAART 10

IJstaart met butterscotch granulaat, walnoot en caramelsaus

CRÈME BRÛLÉE 9

Franse klassieker van tonkabonen met vanille ijs

DAME BLANCHE KLASSIEK 9

Drie bollen vanille ijs met slagroom en chocoladesaus

SCROPPINO 8,5 / 32

Citroenijs, limoncello en prosecco

Te bestellen per glas of per 1 liter kan

COOKIE FUDGE 9,5

Witte chocolade fudge, chocolademousse, chocolade ganache en caramel ijs

ALLERLEI'S IJSFESTIJN 9

Drie soorten ijs met crumble en slagroom

BROWNIE 9,5

Met frisse aardbeigel, witte chocolademousse en vanille ijs

TIRAMISU 9,5

Volgens klassiek Italiaans recept

HANGOP 9

Gezoete yoghurt met mangogel, vanille crumble en seizoen fruit

GRAND DESSERT 14

Voor iedereen die zelf geen keuze kan maken. Je krijgt gewoon 'Allerlei' desserts

KAASASSORTIMENT 14

Wisselende kaassoorten met vijgenbrood en appelstroop

KINDERIJSJE 5,5

Vrolijke ijsbeker die je mee naar huis mag nemen

FRIANDISES 6,25

Vier heerlijke lekkernijen, lekker voor bij de koffie

CHEESECAKE 9,5

Met rood fruit en chocolade ijs

KOFFIE & DIGESTIEF

KOFFIE-SPECIALITEITEN

Irish-, Italian-, French-, Spanish en Allerlei koffie, alle met geslagen room. Toni Special, Espresso Martini, Affogato

KOFFIE OF THEE

Koffie, cappuccino, espresso, dubbele espresso, latte macchiato, koffie verkeerd, flat white. Ook havermelk te bestellen. Diverse soorten thee, ook gember - en muntthee.

COGNAC

Delemain, Remy Martin VSOP, Chateau de montifaud XO, Ansac, Busnel Calvados VSOP, Marie Duffau XO

DESSERTWIJNEN

Muscat Beaumes de Venise, Moscato d’Asti, Pedro Ximenez

PORT

Noval Tawny Port Rood, Henri Bloem Old, Character Port Rood

SHERRY

Sherry Fino, Sherry Medium

WHISKEY'S

Jack Daniel's, Jim Beam, JW Red Label, JW Black Label, Ballentine's, Dimple Scotch, Glennfiddich, Lagavulin

LIKEUR

Amaretto, liqueur 43, Drambuie, Frangelico, Cointreau, Sambuca, Southern Comfort, Grand marnier, Tia Maria, Kahlua, Baileys, Dom Benedictine

GEDISTILLEERD

Limoncello, Grappa, Jonge Jenever, Tequila, Gin, Grey Goose Vodka, Bacardi- /Spiced, Diplomatico rum